Een mooie huid begint met een gezonde huid! Wat zijn de mogelijkheden voor een behandeling? Maak een afspraak voor een intake om jouw situatie te bespreken.
Tijdens de intake wordt bepaald welk behandeltraject geschikt is.
Patricia Kooij-Elkhuizen
Oprichter Mariposas
Om het beste resultaat te krijgen bij een rosacea behandeling werken wij binnen onze salon met een rosacea behandeltraject. Het rosacea behandeltraject is erop gericht om de rosacea zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Rosacea is niet te genezen maar wel te verminderen en zoals u zult begrijpen heeft 1 losse behandeling geen effect. Aangezien elke huid anders is wordt een rosacea behandeltraject door de huidtherapeut op maat vastgesteld en voor het beste resultaat dient er naast behandelingen ook thuis behandeld te worden met de juiste producten en wordt gekeken naar de juiste voeding (triggers en beschermers). Kortom: een op maat gemaakt behandeltraject voor het beste resultaat.
Stap 1: Een intake afspraak bestaande uit: intake en behandeltraject advies.
Stap 2: Startbehandeling met huidanalyse, proefbehandeling, productadvies en voedingsadvies
Stap 3: Start behandelkuur
Afhankelijk van het te volgen behandelplan zijn er 3 opties:
Basis rosacea behandeling: behandelingen speciaal voor rosacea
Aanvullende rosacea behandelingen:
Volwassenen met rosacea klachten (rode vlekjes op de gezichtshuid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes en puistjes).
Rosacea is een chronische niet besmettelijke, maar cosmetisch storende huidafwijking in het gelaat. De aandoening kenmerkt zich door rode vlekjes op de gezichtshuid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes en puistjes. Factoren als warmte, zonlicht, stress, cosmetica, gebruik van alcohol, voeding en geneesmiddelen met corticosteroïden kunnen de ontwikkeling van rode vlekjes en couperose verergeren. De aandoening lijkt op acne. Echter heeft rosacea niets te maken met acne.
Rosacea komt meestal voorbij vrouwen in de leeftijd tussen de 30 en 60 jaar. De huidaandoening rosacea komt voor bij alle huidtypen, echter komt het vaker voor bij mensen met een een lichte huid. Ook mensen waarbij rosacea in de familie voorkomt lopen een groter risico dat ze rosacea krijgen. De oorzaak van deze aandoening is nog steeds onbekend. Wat wel duidelijk is dat er bij iedereen die rosacea heeft sprake is van een verstoorde huidbarrière. Belangrijk is dan ook om de behandelingen dooreen huidtherapeut of schoonheidsspecialiste te richten op het verbeteren van de huidbarrière.
Er worden een aantal typen onderscheiden bij rosacea. Rosacea begint met tijdelijke roodheid (blozen of flushing) na bepaalde stimuli zoals warmte, zonlicht, emotionele stress en warme dranken. Onderstaande typen kunnen ook naast elkaar voorkomen.
Type I: Rosacea bestaat uit roodheid, couperose met name op de wangen.
Type II: Rosacea bestaat naast de roodheid ook uit ontstekingen met name op deneus, wangen, kin en voorhoofd.
Type III: Rhinophyma. Hierbij is er sprake van een verdikking van de neus.
Type IV: Oculaire rosacea. Tast de ogen aan en kan leiden tot droge, geïrriteerde of gezwollen oogleden.